De behandeling

Intake & onderzoek

Als eerst is er een vraaggesprek om de klacht(en) goed in kaart te brengen en wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Hierbij wordt jouw houding en manier van bewegen geanalyseerd, gevolgd door diverse aanvullende (spier)testen. Er wordt gekeken naar het gehele lichaam en naar de handelingen waar je moeite mee hebt. De oorzaak van de klacht wordt helder.

Behandelplan

Vervolgens wordt samen met jouw een realistisch behandelplan gemaakt. Daarbij kijken we naar wat je wilt bereiken. Zo nodig wordt met andere disciplines behandeldoelen opgesteld om zo tot een volledig mogelijk resultaat te komen. Het aantal benodigde behandelingen wordt geschat en we kunnen van start!

Oefenen & gedragsverandering

In de daaropvolgende behandelingen gaan we aan de slag met oefeningen die eenvoudig toepasbaar zijn in het dagelijks leven en krijg je praktische tips en adviezen. Tevens leer je jouw houdingen, bewegingen of ademhaling te corrigeren tijdens je dagelijkse activiteiten waardoor het lichaam optimaal belast wordt.

Oefenen op locatie

Heb je klachten op het werk, in huis of sportveld? Dan oefenen we gewoon ter plaatse, dat is het meest effectief! Je leert klachten wegnemen, verminderen en voorkomen.

Filmanalyse

Door het gebruik van een speciaal filmprogramma kan ik duidelijk laten zien waar het probleem ontstaat. Deze filmanalyse houdt in dat ik een film maak van jou tijdens een bepaalde beweging, waarbij ik met behulp van tekenfuncties en slowmotion de knelpunten inzichtelijk maak.

Evalueren

Uiteindelijk evalueren we het verloop van het behandelproces en kijken we wat je zelf kunt doen, mocht je na verloop van tijd terugvallen in oude (verkeerde) gewoontes. Op deze manier heb je het zelf onder controle en ben je niet afhankelijk van de therapie.

"Een kleine verandering in houding of beweging geeft al resultaat!

Aanmelden of vragen?