De behandeling

Het aanpassen van je houding en manier van bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar soms is dat wel nodig omdat je bijvoorbeeld last hebt van je nek, rug of schouders...

Intake, onderzoek & plan

Als eerste is er een vraaggesprek om de klacht(en) goed in kaart te brengen en wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan, met onder andere diverse aanvullende (spier)testen.

Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar je hele lichaam. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, kan je samen een oplossing bedenken. 

Oefenen & gedragsverandering

In de daaropvolgende behandelingen gaan we aan de slag met oefeningen die eenvoudig toepasbaar zijn in het dagelijks leven. De oefeningen helpen jou een juiste houding, manier van bewegen en ademen aan te leren. 

Je gaat eraan werken, net zo lang tot de nieuwe manier van bewegen je eigen is geworden. De oefentherapeut is hierbij je coach. Die geeft je praktische tips, uitleg en oefeningen om hoofd en lichaam als het ware weer met elkaar te verbinden. Want door grip te krijgen op je eigen houding en manier van bewegen en ademen, verhelp je niet alleen je klachten, maar leer je ook je eigen lijf beter kennen. En zo kan je, ook voor de lange termijn, met plezier blijven bewegen.

"Een kleine verandering in houding of beweging geeft al resultaat!

Aanmelden of vragen?

''Marleen is echt een topper! Mijn dochter gaat elke week met plezier naar therapie. Geen sessie is hetzelfde en ze hebben veel lol samen. Marleen denkt mee en wil het beste uit haar halen. Ze is kritisch naar zichzelf en schakelt hulp in van collega's als ze dat nodig vindt om mijn dochter nog beter te helpen. Ook wij als ouders worden goed geïnformeerd over de vooruitgang en kunnen bij haar terecht voor onze vragen en zorgen. Kortom we zijn super blij met Marleen''
Oktober 2022, Berber Kruger